Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vill du träffa stjärnorna i damlandslaget på Hovet kvällen innan match? Nu har du och ditt lag möjligheten att få en helt UNIK "sneek peak" bakom kulisserna inför den stora EM-kvalmatchen mot Kroatien på Hovet.
 
​Få ändringar, ett samspelt lag och ett slutsålt Hovet. I februari fortsätter herrlandslaget resan mot VM i Kina 2019 – med kontinuitet som grund. Förbundskapten Vedran Bosnic har tagit ut 14 spelare till spel mot Turkiet 23/2 och Ukraina 26/2.
 
Sommar innebär EM-slutspel för alla Sveriges ungdomslandslag. FIBA har nu lottat grupperna inför årets ungdoms-EM, och här kan du se Sveriges kommande motståndare i alla ålderskategorier.
 

Utsålt mot Turkiet

(2018-01-17 08:00)
Redan nu är VM-kvalmatchen utsåld och det kommer att slås ett nytt publikrekord för svensk landslagsbasket. – Det kommer att bli ett jävla dunder, säger Viktor Gaddefors. Den svenska truppen offentliggörs på fredag den 19 januari.
 
I helgen genomfördes säsongens andra U14-regionläger i Lund, Nyköping, Haninge, Södertälje, Ockelbo och Umeå. Totalt 630 spelare födda 2004 från 81 olika klubbar var på plats för att fortsätta utvecklas både på och utanför plan.
 
Storuman med omnejd var tidigare en vit fläck i basketsverige, trots att det finns många intresserade barn och ungdomar som behöver aktivitet. Det vill Dean Carson ändra på och genom Loka Heroes får han nu chansen att göra skillnad i samhället.
 
SBBK har sedan starten 1968 vuxit från ett litet kompisgäng till en stor förening med omfattande verksamhet. SBBK lika känt i Södertälje och basketsverige för sin breda barn- och ungdomsverksamhet som för sina stora framgångar i seniorsammanhang.
 
Ungdomslandslagen (U16 och U18) inledde traditionsenligt 2018 med Baltic Sea Basketball Cup, fyralagsturneringen med matcher mot Estland, Finland och Lettland.
 
Truppen till damlandslagets EM-kvalmatcher mot Italien och Kroatien i februari är nu uttagen. Där finns många som var med och besegrade Kroatien och Makedonien under landslagsfönstret i november 2017 – men även en del förändringar har gjorts.
 
Basketspelaren Dee Ayuba avled hastigt i tisdags under en semesterresa i Luxemburg. Mycket tragiskt och en stor sorg för hans familj, fru och tre barn samt lagkamraterna i Djurgården basket.
 

Trupperna till BSBC 2018

(2018-01-02 11:49)
3-5 januari spelar U16- och U18-landslagen Baltic Sea Basketball Cup i Tallin, Estland. Trupperna till turneringen är uttagna. Lagen reser till Estland för att möta Estland, Finland och Lettland i en tredagars-turnering.
 
Det är jullov och dags för det årliga Södertäljelägret igen. Under mellandagarna samlas Herrar och Damer U16 & U18 för träningar, fystester och teori och förberedelser inför Baltic Sea Basketball Cup 2018.
 
Utbildning 2.0 är projektnamnet för SBBF:s nya utbildningssystem som är planerat att starta upp med pilotutbildningar under våren 2018. Inför detta vill vi rekrytera och utbilda nya utbildare.
 
Svenska Basketbollförbundet jobbar just nu med att utveckla och förändra vår utbildningsmodell, under projektnamnet Utbildning 2.0. Här kan du läsa mer om vad det kommer att innebära.
 
Vi välkomnar Bruno Silva, vår nya kollega på SBBF:s förbundskansli i Stockholm. Bruno är projektanställd på 75% och kommer under två år leda Game Changer, ett ledarskaps och föreningsprojekt som basketföreningar i Sverige har efterfrågat.
 

Sponsorer

Avis Large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live-stats utan Flash

 

 

 

besöksräknare
Besöksräknare

 

Postadress:
KFUM Sundsvall Basket - Basket
Susanne Edholm, Medborgargatan 49
85630 Sundsvall

Besöksadress:
Axvägen 6
85350 Sundsvall

Kontakt:
Tel: Thomas 070-7482460 Fredrik 076-8147807
E-post: This is a mailto link

Se all info