Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Igår gjorde Samuel Berkelund sin 100:e ungdomslandskamp, en dag som han säkerligen helst vill glömma efter förlusten mot Island. Idag är humöret på topp hos Samuel och hela U20-landslaget efter en fin seger mot Italien.
 
Idag kl 13.30 (svensk tid) spelas en mycket spännande match i EM på Kreta för herrar U20. Sverige (2:a i grupp A) möter Island (3:a i grupp B) i åttondelsfinalen. Centrarna i respektive lag kommer att gå en tuff match mot varandra.
 
Det blev en vinst i den första förberedelsematchen inför VM-kvalet för Sveriges herrar. Nederländerna slogs med 79-63 efter att svenskarna vänt ett underläge. Ny match ikväll kl 18:00 som sänds live på nätet (länk i nyhet).
 
Häromdan gjorde Tobias Sjöberg sin hundrade landskamp på ungdomssidan. Idag är det en annan 97:a som går in i 100-klubben. Sofia Hägg, basketfostrad i Västerås. Foto:Vinstmatchen mot Holland där hon dribblar ifrån fd lagkompisen Janis Ndiba.
 
Idag börjar de äldsta killarna sitt EM på den vackra ön Kreta. Temperaturen är hög och förmodligen blir det hett även i hallarna. Sverige börjar matchandet mot en av förhandsfavoriterna, tuffa Tyskland.
 

Grattis damer U20!

(2017-07-13 22:32)
Daner U20 lyckades ikväll med något som nu börjar bli en svensk tradition enligt dambasketskribenten Paul Nilsen, nämligen att göra en Sweden. Det handlar om att vinna den avgörande matchen för att stanna kvar i A-gruppen.
 
Lidingö Basket har i drygt 40 år bedrivit basketverksamhet på Lidingö. Vår vision är att vara en Sverigeledande förening inom basket med en stark grund i egen ungdoms- och juniorverksamhet.
 
Italien, Kroatien och Makedonien - dessa blir Sveriges motståndare i det stundande EM-kvalet för damer. Kvalet inleds i november 2017 och avslutas i november 2018.
 
Kent Brodins minnesfond för elever på Svenska Basketbollförbundets riksidrottsgymnasier tillkom för att hedra hans omfattande, långa gärning i svensk basket. Årets stipendiater är Oskar Lim, Elin Ashrafi, Jonatan Arvidsson och Pernilla Sörensen.
 
De svenska U16- och U18-landslagen inleder idag nordiska mästerskap i finska Kisakallio. Turneringen, som tidigare spelades i Solnahallen, är väldigt viktig för alla nationer inför ungdoms-EM som spelas i sommar.
 
Tävlar vi rätt? Frågan är aktuell när det gäller barnidrotten i Sverige. Vi har också anledning att ställa samma fråga om våra högsta serier.
 
Vill du vara med och få en av Sveriges mest framgångsrika basketklubbar att växa vidare till nästa nivå? Vi söker nu en driven, målinriktad och organiserad person med ansvar för vårt kansli som del i ett mycket hårt arbetande team.
 

HU20 NM på Island - live!

(2017-06-19 10:33)
Idag startar inofficiella NM för HU20-lag på Island. Sverige, Island och Finland deltar och Israel har också blivit inbjudna. Viktiga matcher för det svenska laget inför sommarens EM. Ikväll spelar Sverige mot Island kl 22 - webbsändning live här.
 
En av huvuduppgifterna för SBBF är landslagsverksamheten. I syfte att stärka denna ytterligare går vi idag ut med en annons efter en Landslagsansvarig för att på sikt nå ännu större internationella framgångar.
 
Svenska Basketbollförbundet avser att förstärka landslagsorganisationen med ytterligare en kvalificerad medarbetare.
 

Sponsorer

Avis Large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live-stats utan Flash

 

 

 

besöksräknare
Besöksräknare

 

Postadress:
KFUM Sundsvall Basket - Basket
Susanne Edholm, Medborgargatan 49
85630 Sundsvall

Besöksadress:
Axvägen 6
85350 Sundsvall

Kontakt:
Tel: Thomas 070-7482460 Fredrik 076-8147807
E-post: This is a mailto link

Se all info