Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det är full aktivitet när det svenska herrlandslaget förbereder sig för VM-kval på Hovet. På kort tid måste förbundskaptenen få allt att stämma när Sverige tar emot gruppettan Turkiet ikväll.
 

OBS! Kom i god tid idag!

(2018-02-22 16:14)
Heads up alla som ska se Sverige-Turkiet på plats! Försök ta er till Hovet så tidigt som möjligt på fredag! ⏰ Med över 8 000 personer som ska genom säkerhetskontroller kommer det att ta tid. Dörrarna öppnar 17.30!
 
Den 1 och 3 mars avgörs Jr NBA League i Stockholm och Göteborg, respektive. Det blir dagar fyllda med häftig slutspelsbasket, skills challenge, clinics med NBA-tränare och den förre NBA-spelare Bostjan Nachbar, som är på plats under finaldagarna.
 
På fredag den 23 februari är det dags. Sverige i VM-kvalmatch mot ett av världens största basketländer. Fullsatt arena och ett enormt tryck. Turkiet är en fantastisk basketnation och vi har något alldeles extra att se fram emot.
 
Vilket lyft och vilken match! Onsdagen match på Hovet blev precis den succé som vi så väl behöver i Svensk Basket. Präktigt publikrekord med över 5.000 på plats, däribland vår statsminister, två statsråd, Kroatiens ambassadör och många andra.
 
Med en ny rekordpublik i ryggen kunde Sverige ta en nyckelvinst i EM-kvalet mot Kroatien. En ny startfemma, ett aggressivt försvarsspel och fem magiska slutminuter blev ett vinnande koncept för svenskorna.
 
Fredagen den 23 februari spelar Sverige VM-kval på Hovet mot Turkiet. Det kommer bli en häftig match och publikrekord för svensk landslagsbasket. En stor match som denna med mycket folk innebär också viktigt säkerhetsarbete.
 
Italiens toppspelare förstörde den svenska publikfesten i Boråshallen. De svenska damerna spelade inte upp till den nivån som krävdes för att rå på ett av Europas bästa lag.
 
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Farhiya Abdi är globetrottern och basketstjärnan som sett mer av världen vid 25 års ålder än många andra gör under en livstid. Nu är hon helt inställd på att ta det svenska landslaget till ännu ett EM-slutspel.
 
I februari fortsätter Sveriges damlandslag EM-kvalet med två hemmamatcher. Den 10 februari mot Italien i Boråshallen och den 14 februari mot Kroatien på Hovet i Stockholm. Efter två segrar i november har Sverige chans att koppla greppet om EM-platsen
 

Välkommen Johan Stark!

(2018-02-02 09:55)
Vår nya generalsekreterare Johan Stark har nu varit igång i sin nya roll i två veckor. Det är mycket som han ska sätta sig in i just nu och många personer att hinna träffa. Lär känna Johan bättre och vad han tänker om sin nya roll i vår intervju.
 
Onsdag den 14 februari, kl 18.30, blir vi historiska då vi för första gången spelar en tävlingsmatch på Hovet med damlandslaget. Värdet på damlandslaget har byggts upp i många år av en mängd olika spelare. Därför vill vi uppmärksamma och tacka er.
 

Sponsorer

Avis Large

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live-stats utan Flash

 

 

 

besöksräknare
Besöksräknare

 

Postadress:
KFUM Sundsvall Basket - Basket
Susanne Edholm, Medborgargatan 49
85630 Sundsvall

Besöksadress:
Axvägen 6
85350 Sundsvall

Kontakt:
Tel: Thomas 070-7482460 Fredrik 076-8147807
E-post: kansli@kfumsundsvallbasket.se

Se all info